16.8.17

Cinque Terre. 2n dia

12 d'agost de 2017:

Avui és el primer dia sencer que tenim per visitar Cinque Terre i tenim la intenció de visitar més d'un poblet. Per aquest motiu, comprem la Cinque Terre Card Train, un abonament que inclou:

- Ús il·limitat dels trens que connecten els pobles de Cinque Terre
- Accés a tot el Parc Natural (inclòs el camí de ronda, que és de pagament)
- Ús del bus que volta pels pobles
- Ús gratuït dels banys de les estacions de tren (ja que sinó són de pagament)
- Connexió Wi-Fi a les estacions de tren i a diferents punts dels pobles
- Descompte en alguns museus de La Spezia

Aquest abonament té un preu de 16€ i és molt útil si es vol fer ruta per uns quants pobles, ja que el bitllet senzill ja costa 4€ per trajecte (independentment si es va a un poble més proper o més llunyà). Es pot adquirir a les taquilles de les estacions de tren i cal validar-lo la primera vegada. 

Cinque Terre Card Train

Així doncs, amb l'abonament comprat posem rumb cap el primer poble que visitem avui, Corniglia. Aquest poble, a diferència dels altres quatre, no té accés directe al mar. Per aquest motiu, és el més diferent i en el qual es veu menys turisme. La seva estació de trens és a tocar del mar i, per tant, per accedir al poble, situat dalt d'un penya - segat, hi ha dues opcions: pujar més de 300 escales en forma de ziga - zaga, o bé agafar el bus que connecta l'estació amb el poble. Ja que amb l'abonament que hem comprat el bus és gratuït, no dubtem en agafar-lo.

En menys de 10 minuts ja som al poble. Hi ha molta tranquil·litat i passejar pels seus carrers és tot un plaer. Aquí les cases també són de colors, amb els seus porticons verds característics i amb molt bones vistes dels altres pobles de Cinque Terre. Dediquem una estona a voltar i perdre'ns pels seus carrers, que ben aviat tenim vistos, i després de fer un bon gelat tornem cap a l'estació amb el bus amb la intenció de continuar visitant pobles.

Estació de trens de Corniglia

Plaça de Corniglia

Vistes del poble

Vistes dels altres pobles

Un dels carrers

Detall d'un portal

Vistes des del poble

Detall del poble

De nou a l'estació, esperem el pròxim tren i ens dirigim a Vernazza, el poble situat al nord de Corniglia. Amb 5 minuts hi arribem i el tren ens deixa ben a prop del carrer principal. Com els anteriors pobles, els seus carrers també són plens de colors, de petites botiguetes i de barques a banda i banda. Baixant per aquest carrer ens trobem una platgeta d'allò més amagada, per on s'accedeix a través d'un gran forat a la roca. És un poble que no et cansaries mai de voltar. La zona de la platja principal, on hi ha la plaça, és d'allò més bonica.

Decidim dinar en un restaurant enfilat a les roques, des d'on hi ha molt bones vistes del mar i, després de dinar, aprofitant que hem comprat l'abonament i que per tant també tenim accés al camí de ronda (conegut com el Sentiero Azzurro) ens hi endinsem una estona per poder capturar una de les famoses perspectives d'aquest poble. S'ha de dir que les vistes des d'aquí són espectaculars! La calor, però, es fa notar molt i de tornada cap el poble decidim fer un banyet a les seves aigües. 

Carrer principal de Vernazza

Una de les platges de Vernazza

L'altra platja de Vernazza

Vistes del poble

Vistes des del camí de ronda

Vistes

Per recuperar-nos una mica de la calor fem un granissat i, pujant de nou al tren, anem cap a l'últim poble d'avui, Manarola. Els cinc pobles tenen un aire semblant, amb el mateix tipus de cases, de carrerons... però a la vegada cada un és únic i diferent als anteriors. Ens passegem pels seus carrers i decidim fer un tram de la Via dell'amore, el tram de camí de ronda que uneix Manarola i Riomaggiore. Actualment, però, només es poden recórrer el primers 200 metres des de Manarola, ja que a causa de les esllavissades de fa uns anys la resta està tancat. Una llàstima...

Via dell'amore

Via dell'amore


Candaus al camí de ronda

Manarola

Detall d'un jardí a Manarola

Zona de bany al poble

Manarola

Avui decidim acabar el dia aquí. Anem a buscar uns refrescos i una focaccia per emportar i sopem contemplant el poble des del camí de ronda mentre el sol es pon. És molt bonic. Hi ha molta gent que, com nosaltres, també vol immortalitzar aquest moment.

Manarola al capvespre, des del camí de ronda

Demà canviarem de rumb i deixarem Cinque Terre per anar a visitar un poble molt proper, Portovenere, que encara que no formi part dels cinc pobles, té el seu mateix encant.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...